Közélet

Még a faxnak is füle van? Folytatódik a Borovszky-ügy

Nyomoznak egy nyomozás során kikerült jegyzőkönyv miatt. Borovszky Tímeát, az oktatási tárca azóta felfüggesztett esélyegyenlőségi főigazgatóját gyanúsítottként hallgatta meg az ügyészség. Nem sokkal ezután a jegyzőkönyvet valaki eljuttatta az egyik szélsőjobboldali internetes hírportálhoz és azon az látszik, hogy az ügyészségről faxolták.

Az biztos, hogy nem a kihallgató ügyészségről került ki az irat - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a Legfőbb Ügyészség szóvivője. A Budapesti Nyomozó Ügyészség ugyanis, miután meghallgatta gyanúsítottként az esélyegyenlőségi főigazgatóság felfüggesztett vezetőjét, a gyanúsítás szövegét elfaxolta a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályára, a visszaélés ezek után történhetett – mondta Borbély Zoltán.

Az ilyen, közszereplőkkel kapcsolatos adatokat általában nyilvánosságra szokták hozni, ha valamilyen olyan horderejű bűnügy kerül napvilágra, ami a közvéleményt érdekli, tehát közérdeklődésre számot tart – magyarázta Borbély Zoltán.

A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap a Fővárosi Főügyészség jelentése alapján elrendelte a nyomozást közokirattal visszaélés vétsége miatt.

 

fax tanúvallomás borbély zoltán ügyészség Borovszky Tímea
Kapcsolódó cikkek