Közélet

Milyen sors vár az MDF-re? Döntse el Ön!

Az MDF választmánya nem dönthetett másképp, mint hogy meneszti fővárosi elnökét, Lévai Zoltánt, aki megszegte az országos választmány határozatát – mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Herényi Károly. A politikus beszélt arról is, hogy a Demokrata Fórum szerinte összegyűjti a szükséges számú ajánlószelvényt.

Az MDF választmánya nem dönthetett másképp, mint hogy meneszti fővárosi elnökét, Lévai Zoltánt – mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Herényi Károly. Az MDF elnökhelyettese emlékeztetett: a február 19-én tartott országos választmányi ülés a választások befejezéséig minden jogkört elvont a budapesti választmánytól, és ezt a határozatot szegte meg Lévai Zoltán, amikor a BKV körüli korrupciós ügyekre hivatkozva felmondottnak minősítette az SZDSZ-szel kötött fővárosi választási megállapodást.

A kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatban Herényi Károly azt mondta: ahogy az elmúlt húsz évben, várhatóan idén is teljesíteni fogják a jelöltek indulásához szükséges törvényi feltételeket.

Nem ilyen optimista az MDF sorsát illetően Balsai István, az Antall-kormány igazságügyi minisztere, aki szerint befejeződött a párt politikai története.

Nem úgy, mint a Fidesznek: a pártnak ugyanis sikerült eddig több mint 2 millió ajánlószelvényt összegyűjtenie.

mdf választás ajánlószelvény herényi károly
Kapcsolódó cikkek