Közélet

Oszkó: A zenekarunk nem rock&rollt játszik

A zenekarunk nem rock&rollt játszik, de sejtem, mire céloz. Én fontosnak tartom, hogy a nevem soha, még csak távolról sem merült fel olyan ügyletekkel kapcsolatban, amelyeknek büntetőjogi vonatkozásai lehettek volna – mondta a Népszabadságnak Oszkó Péter arra a kérdésre, hogy szerepel-e a Jailhouse rock zenekarja repertoárján.

Ellenben hosszú listája van azoknak az ügyleteknek, amelyekben miniszterségem alatt éppen a pénzügyi tárca ragaszkodott a transzparens eljáráshoz, a szabályok szigorú betartásához, vagy korábbi kétes ügyletek kivizsgálásához, akár személycserékhez is.

Emlékeztetnék a sukorói telekcserére, amikor én kértem a vagyonkezelőt a peres eljárás elindítására. De számos más ügyben is vizsgálatot, olykor jogi lépések megtételét is elrendeltem. Vagy említhetném a sávolyi beruházást is, ahol ugyancsak a minisztérium és én ragaszkodtunk a minden tekintetben támadhatatlan, szabályos megoldásokhoz – szögezte le Oszkó Péter a Népszabadságnak adott interjújában.

A Sukoró üggyel kapcsolatban a pénzügyminiszter leszögezte: az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, erre sok példát lehet találni. Az első tárgyalási fordulón már túl vagyunk. A bíróság dolga, hogy megállapítsa, volt e feltűnő értékaránytalanság a telekcserénél. Ha volt, akkor az ügylet semmis.

Hozzátette: A beruházás nem pusztán egy kaszinóról, hanem egy óriás turisztikai központról szólt a Velencei tó környékén. Épült volna mellé konferenciaközpont, hotel; a munkahelyeket inkább ez utóbbiak biztosították volna a környéken lakóknak. A telekcserét pedig külön kell kezelni a beruházástól. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha a telekcsere semmis is lesz, más helyszínen megvalósulhat egy ilyen beruházás. Ám ezzel is az új kormánynak kell foglalkoznia.

Népszabadság Sukoró Oszkó kaszinó zenekar
Kapcsolódó cikkek