Közélet

Political Capital: Így jár, aki nem fizet az LMP-nek?

Szokatlanul kemény hangvételű közleményben reagált a Political Capital a Lehet Más a Politika kérdéseire.

"Mindenekelőtt gratulálunk az LMP-nek, hogy legnagyobb támogatója egy amerikai ingatlanbefektető, aki lakóparkot épít Magyarországon" - áll a Political Capital (PC) szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. 

"Bízunk benne, hogy az LMP ellen nem fog lejárató kampány indulni az Indexen, és alapító tagja, az Index újságírója nem fogja a pártot újabb zsarolási, kampányfinanszírozási  botrányba keverni." - hangsúlyozza a közlemény.


 
Ami az LMP kérdését válaszként közlik, hogy a Political Capital semmilyen szerződéses és egyéb üzleti kapcsolatban nincs a Grupo Milton nevezetű céggel. A cég egyetlen munkatársának sincs még közvetve sem ingatlantulajdona sem Pátyon, sem a Zsámbéki-medence egyéb tervezett lakópark-beruházásai területén.
 
"Szeretnénk továbbá engedélyt kérni az LMP-től, hogy nyilvánosságra hozzuk az LMP egyik politikusának készített tanácsadói anyagainkat. Az LMP nevében az az Ivády Gábor támadja ugyanis a Political Capitalt, akinek tavaly több tanácsadói anyagot is készítettünk. Ivády Gábor a tanácsadói anyagokat nem fizette ki, ellenben magáncélra pénzt kért cégünktől. Nemet mondtunk a kérésre, és megszakítottunk minden kapcsolatot Ivády Gáborral." - közölte a Political Capital.
 
"Erkölcstelennek tartjuk, hogy miután nem adtunk pénzt az LMP jelenlegi politikusának, az LMP úgy áll kicsinyes bosszút, hogy cégünk nevét gyanúba keveri. A múltban minden parlamenti pártnak adtunk tanácsot, jelenleg és a jövőben azonban nem folytatunk ilyen tevékenységet. Elemzőink függetlenségét pedig nem tudja az LMP az ilyen támadásokkal befolyásolni" - tette hozzá a PC.
 

LMP Páty Ivády Gábor PC
Kapcsolódó cikkek