Közélet

Alapítványt hoztak létre Daróczi József Dávid emlékére

Alapítványt hoztak létre a tragikusan elhunyt korábbi kormányszóvivő, Daróczi József Dávid (1972-2010) emlékére egykori barátai, gimnáziumi osztály- és évfolyamtársai.

A Daróczi József Közhasznú Alapítvány célja, hogy minden évben a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikációs osztályába legalább egy fő tehetséges cigány származású fiatalt bejutasson, majd számára négy éven át biztosítsa a tanulmányokhoz szükséges tárgyi és anyagi feltételeket.

Az Alapítvány elnökének az alapítók Papp Lászlót, a László Gimnázium tömegkommunikációs fakultációjának vezetőjét, Daróczi József egykori osztályfőnökét kérték fel, aki a felkérést elfogadta. Az alapítvány kuratóriumába egy főt Daróczi József családja, egy főt pedig a gimnáziumi baráti kör delegál.

Papp László elmondta: bíznak abban, hogy az Alapítvány a maga eszközeivel hozzájárul majd ahhoz, hogy a névadóhoz hasonlóan minél több tehetséges cigány származású fiatalból váljon a jövőben sikeres kommunikációs szakember. A kőbányai Szent László Gimnáziumban, ahonnan a tragikusan elhunyt Daróczi pályája is indult, ehhez minden feltétel adott: felszerelt tévé- és rádióstúdió, fotólabor és számítástechnikai eszközök várják a diákokat.

Az Alapítvány segítségével bejutó fiatalok számára a támogatást nem elsődlegesen tanulmányi ösztöndíj formájában kívánják nyújtani, hanem a mindennapi élet alapvető és a tanulást elősegítő feltételek, kiegészítő oktatás, szakmai gyakorlat lehetőségének biztosításával.
 
A Daróczi József Alapítvány nyílt formában működik, azaz bárki csatlakozhat hozzá vagyoni értékű hozzájárulással, személyes szolgáltatás nyújtására, munka végzésére vonatkozó konkrét kötelezettségvállalással. A nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás elfogadásáról az alapítvány kuratóriuma hoz döntést.  Pénzbeli vagyoni hozzájárulás szolgáltatása esetén az alapítványhoz az OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11742001-20063786 letéti számlára történő befizetéssel lehet csatlakozni.

Daróczi cigány alapítvány László Gimnázium
Kapcsolódó cikkek