Közélet

Esztergom nincs csődben, csupán fizetésképtelen

Az előző vezetés nyolcvanmillió forintos adósságot halmozott fel, a város nagyon rossz anyagi helyzetben van, részben ez az oka annak, hogy kedd este csak Esztergom egy részén gyulladtak fel a közterületi lámpák – mondta el az MR1-Kossuth Rádiónak Tétényi Éva, a város polgármestere.

Tétényi egyébként erre már egy hónappal ezelőtt felhívta a képviselő-testület figyelmét, ám nem vették komolyan figyelmeztetését. A közvilágítás ügye Esztergomban meglehetősen kusza, mondta el a polgármester. Egy olyan cég szolgáltat, amelyet az E.On és az önkormányzat közé iktatta.

Hivatalba lépésekor kiderült, a város már évek óta nem fizet a társaságnak, amely ezért fel is szólította az önkormányzatot.

A polgármester a rendelkezésre álló pénzből elutalt valamennyit, ám a számlavezető bank nem teljesítette ezt a kifizetést, ami Tétényi szerint összefügghet az általa kedden bejelentett adósságrendezési eljárással.

Nagy a baj Esztergomban, mondja a polgármester. A város nincs csődben, hanem fizetésképtelen, amely elhárítására Tétényi kedden meg is indított egy olyan adósságrendezési eljárást, amelyre a törvén lehetőséget ad.

város polgármester adósság hiány közvilágíítás Esztergom Tétényi Éva
Kapcsolódó cikkek