Közélet

Inkább rosszabb fizetés helyben mint a költözés

Alulmotiváltság, önbizalomhiány, de aránylag jó önéletrajzok jellemzik a magyar munkavállalót. Ugyanakkor megfelelőbb információk megadásával és jobb fellépéssel jobb lenne az elhelyezkedési esély is – derül ki a Work Force Személyzeti Tanácsadó most lezárt országos karrier tanácsadó programjának összegzéséből.

Még mindig nem szívesen költöznek a munkavállalók a munka után, inkább a rosszabbul fizető, alacsonyabb kvalitású munkát választják, ha helyben maradhatnak.

Jellemző probléma, hogy az általában jó önéletrajzokban a korábbi pozícióknál nem részletezték konkrétan a munkát, így a munkaadó nem tudhatta meg, mit is csinált például egy asszisztens ténylegesen az adott helyen. Hasznos, ha nem csupán a nyelvvizsga legmagasabb elért szintjét, de az aktuális használhatóságát is bemutatják például úgy, hogy passzív tudásként tüntetik fel a régen nem beszélt nyelvet – javasolja a Work Force.

Számos jó képesség munkakereső nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon, ezért kezdett országos roadshowba, mely során nem általában foglalkoztak a munkakeresés problémáival, hanem egy-egy adott ember személyest, konkrét lehetőségeit tárta fel. A legfontosabb tapasztalat az, hogy gyakran elég egyetlen apróságon változtatni, hogy a kudarcból siker legyen – mondta el Csákvári Róbert, a Work Force Személyzeti Tanácsadó ügyvezető igazgatója.

munkavállaló munka Work Force munkaerőpiac önéletrajz pályázat piac
Kapcsolódó cikkek