Közélet

A sajtószabadságért tüntetnek a Kossuth téren

A sajtószabadságért tüntetnek civilek a Parlament előtt december 20-án, hétfőn 18 órától. Az esemény Facebook-oldalán már több mint 2300-an jelezték részvételi szándékukat.

„A tervek szerint december 20-án elfogadja, még idén kihirdeti és januártól hatályba is lépteti az új médiatörvényt a kétharmados parlamenti többség. Ezzel az utolsó elem is a helyére kerül a kormány médiaszabályozási rendszerében, amely ebben a formájában alkotmánysértő, több ponton súlyosan korlátozza a vélemény- és sajtószabadságot, s egyben az újkori médiaviszonyok ismeretének teljes hiányát is tükrözi” – olvasható a Facebookon meghirdetett és szerveződő demonstráció oldalán.

A felhívást közzétevő „egyetemisták, illetve pártoktól független magánszemélyek” felszólítják a pártokat és azok képviselőit, hogy maradjanak távol az eseménytől. Mint írják: „a résztvevők egyetlen közös célja a sajtószabadság csorbítása és ellehetetlenítése elleni tiltakozás”.

A Parlament elé, december 20-án, hétfőn este hat órától tervezett eseményre a Facebookon vasárnap reggelig több mint 2300-an jelezték részvételi szándékukat. A felhívást Facebook oldalán közölte a legnagyobb létszámú hazai újságíró-szervezet, a MÚOSZ is

tüntet sajtószabadság kormány MÚOSZ e-MaSa Facebook tüntetés
Kapcsolódó cikkek