Közélet

Jegyellenőrök adócsaló vezetőjét vették őrizetbe

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyomozói őrizetbe vettek egy cégvezetőt, akinek a cége alvállalkozóként jegyellenőröket foglalkoztatott, de adóbevallási és -fizetési kötelezettségét nem teljesítette; egyelőre 44 millió forintos adócsalással gyanúsítják - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

A sajtóközlemény szerint a nyomozó szerve a közép-magyarországi regionális adófőigazgatóság feljelentése alapján adócsalás miatt nyomozást rendelt el egy biztonsági szolgáltató céggel kapcsolatban. Az ellenőrzés elrendelésére a cég adóhatóságnál nyilvántartott adatainak ellentmondásai miatt került sor, a NAV informatikai rendszerei ugyanis jelezték, hogy a bejelentési és bevallási adatok nincsenek összhangban.

A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a vállalkozás 2010 márciusa és novembere között havonta átlagosan 143 bejelentett ellenőrt foglalkoztatott, ámde bevallási és befizetési kötelezettségének nem tett eleget, amivel több mint 44 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A cégvezető az adócsalásért öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

letartóztatás adóhatóság NAW adócsalás jegyellenőr
Kapcsolódó cikkek