Közélet

Gyöngyöspata - Harrach alternatív megoldásról beszél

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Duna Televíziónak nyilatkozva alternatív megoldásnak nevezte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gyöngyöspatai járőrözését.

A rendőrség feladata, hogy rendet tartson; ha ez nem sikerül neki – mint ahogy az elmúlt években ez előfordult –, akkor megjelennek az alternatív megoldások – így kommentálta Harrach Péter a gyöngyöspatai romákat félelemben tartó Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület akcióját.

Mint mondta, nemrégiben ezernyolcszáz új rendőr tett esküt és állt szolgálatba, ősszel ehhez még nagyobb létszámú rendőrcsapat csatlakozik. Ezzel biztosították válik, hogy Magyarország minden településén legyen rendőr, sőt, ahol szükség van, több is - szögezte le Harrach Péter.

A gyermekek után járó szavazati jog egy olyan kérdés, amiről – bevallom – nem hittem, hogy benne marad az új alkotmány tervezetének szövegében. "Vitatott kérdés, megosztja a társadalmat is. De ha ez lenne a legnagyobb megosztás, akkor nem lenne probléma" - tette hozzá, megjegyezve: egy olyan párt képviselője, amelyik magát a családok pártjának vallja, nem mondhat mást az ügyben, mint hogy támogatja a javaslatot.

Ami a gyermekek után járó szavazati jog mellett szól, az a társadalom öregedése és ezzel párhuzamosan az a tény, hogy a pártok a választási kampányban főként a nyugdíjasokat célozzák meg; mivel arról szól a politika, hogy miként lehet azt a réteget erősíteni, akinek a szavazatára számítanak – fejtette ki érvelése hátterét Harrach Péter.

"Jó lenne, ha ebben a vitában és küzdelemben a családok szempontja, a jövő generáció szempontja is megjelenne. Talán ez az, ami eldönti a kérdést" - szögezte le a KDNP-s politikus, elismerve: vannak ellenzői is a gondolatnak, és a szavazati jog egyenlőségére lehet hivatkozni, valamint a gyermekek beleszólási lehetősége vitatható. "Én úgy gondolom, hogy aki gyermeket vállal, plusz terhet vállal, a jövőnek beruházást végez, az talán megérdemli ezt a különbsége" – vélte a frakcióvezető.

 

Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület gyerek rendőrség Harrach Péter alkotmány szavazati jog gyöngyöspata
Kapcsolódó cikkek