Közélet

Selmeczi máris átírná a választójogi törvényt

Alig néhány órának kellett eltelnie az új választójogi törvény tervezetének benyújtása után, hogy a Fidesz már jelezze is, átírnák a tervet. A módosítás a választási előzetes regisztrációt érinti.

Módosító indítványt fog benyújtani a Fidesz a kedden beterjesztett választási eljárási törvényjavaslathoz annak érdekében, hogy a parlamenti választás után újra megnyíljon a regisztráció lehetősége az önkormányzati és az európai parlamenti (EP) választásokra azoknak, akik az országgyűlési szavazásra nem iratkoztak fel - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője kedden az MTI-vel.

Az eredeti, ma délelőtt benyújtott javaslat szerint 15 nappal a parlamenti választás után lezárulna a regisztráció, és újra legközelebb csak 2017 szeptemberében nyílna meg. Ez alól kivételt csak azoknál tennének, akik időközben lesznek jogosultak a választási részvételre, vagyis betöltik a 18. évüket vagy megkapják a magyar állampolgárságot. Azok, akik nem regisztrálnak 2013 szeptembere és a választást megelőző két hét között, nem szavazhatnának sem az esetleges időközi, sem a népszavazásokon 2014 és 2018 közt.

szavazás választás Selmeczi Gabriella Fidesz Parlament
Kapcsolódó cikkek