Közélet

Párizsba csábítják Ronaldót

Cristiano Ronaldo 125 millió euróért a Paris Saint Germain játékosa lehet francia sajtóértesülések szerint. A Real Madrid játékosának még mindig csúszik a madridi szerződéshosszabbítása, ami alapot adhat a piaci pletykákra.

A portugál játékos az ősz folyamán több utalást is tett arra, hogy nem boldog a királyi klubnál, de konkrétumokat nem nevezett meg. Egyes értesülések miatt Ronaldo amiatt csalódott, hogy miközben Lionel Messivel a világ legjobb játékosának tartják, több játékos is magasabb bérért futballozik a világon. Állítólag évi 10 millió eurót keres évente, amivel a 10. legjobban fizetett játékos a világon. A listavezető Samuel Eto''o az Anzsi Mahacskalánál állítólag kétszer annyit keres nála évente. Jobban fizetik még nála Ibrahimovicot, Rooney-t, Yaya Tourét, Agüerót, Drogbát, Fernando Torrest, Darío Concát és Lionel Messit is. Állítólag a kontraktusában van egy kitétel, mely szerint neki kell lennie a világon a legjobban fizetett labdarúgónak, de a Real valószínűleg nem fogja megduplázni a bérét.

Ronaldóért adtak ki eddig egyébként a legtöbb pénzt egy klubváltás során a világon, a Real Madrid 2009-ben 94 millió eurót fizetett érte. Zinedine Zidane csúcsát döntötte meg akkor, aki 73,5 millió euróért került a Real Madridhoz a Juventustól 2001-ben. Ronaldót egyébként a transfermarkt.de szaklap a világ második legértékesebb labdarúgójának tartja 100 millió euróval, a legtöbbre Messit taksálják 120 millió euróval.
A klasszis szerződésében jelenleg 1 milliárd eurós kivásárlási záradék szerepel. Már a szezon kezdetén is bejelentkezett állítólag érte a Manchester City, amely 95 millió eurót adott volna érte, bérét pedig heti 250 ezer fontra emelték volna. Felmerült a Chelsea neve is, de a klubok tagadták a transzfer felmerülését.

A Manchester Cityhez hasonlóan katari kézben lévő PSG egyébként az elmúlt években a világ legaktívabb klubja lett az átigazolási piacon. Ebben a szezonban már 147 millió eurót költöttek átigazolásokra, amely egy idény során abszolút világcsúcs. A nyáron megvették Thiago Silvát 42 millió, valamint Zlatan Ibrahimovicot 21 millió euróért a Milantól, Ezequiel Lavezzit a Napolitól 26 millió, Lucas Mourát a Sao Paulótól 40 millió, Marco Verratit a Pescarától 12 millió, míg Gregory van der Wielt az Ajaxtól 6 millió euróért.

Cristiano Ronaldo Zinedine Zidane
Kapcsolódó cikkek