Közélet

Giró-Szász: Orbán semmilyen felületen nem kritizálta a kommunikációt

A kormányszóvivő hétfőn azt mondta, "semmilyen módon nem tudja megerősíteni" a sajtóban a kormányzati kommunikációt ért miniszterelnöki bírálatról szóló információkat.

Giró-Szász András a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az erre vonatkozó kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "semmilyen módon nem tudja megerősíteni, a miniszterelnök semmilyen felületen nem mondott ilyet".

Az embereknek ugyanakkor mindig nagyobb az elvárása, hogy megértsék a kormány tevékenységét, a kormányzati kommunikációban dolgozók pedig azt gondolják, hogy mindent megtettek e téren, ez a kettősség természetes - fejtette ki, hozzátéve: az is világosan látszik, hogy a kormány olyan sok területen, és olyan léptékű átalakításokba kezdett, amelyek elmagyarázása minden szempontból elsődleges.

A Népszabadság szombaton írt arról, hogy elégedetlen a kormányzati kommunikációval Orbán Viktor. A napilap meg nem nevezett fideszes forrásokra hivatkozva azt közölte: a kormányfő szerint azzal van probléma, hogy a minisztériumoknál – néhány tárcavezetőn, illetve államtitkárságon kívül – nem kommunikálnak, nem állnak a nyilvánosság elé, hogy egy-egy ügyben "politikusan" képviseljék a kormány álláspontját.

Giró-Szász András megjegyezte: a kormány tagjai hihetetlen teher alatt dolgoznak, és ezek a terhek teljesen természetesen sok esetben a szakmaiság irányába "tolják el őket", a politikai logika kevésbé érvényesül. Az vesse rájuk az első követ, aki egy napra cserélne velük, és utána is ezt gondolná - fogalmazott.


 

kormány kommunikáció kormányszóvivő Giró-Szász
Kapcsolódó cikkek