Közélet

Megkezdődött az újabb rezsicsökkentés előkészítése

Megtartotta első ülését az újabb rezsicsökkentést, a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának mérséklését előkészítő munkacsoport. A keddi tanácskozás utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy jelentősen csökkenhet a vízszolgáltatók száma, és az is, hogy elsőként a gázpalackok ára csökkenhet.

A munkacsoport egyik tagja, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke közölte, a vízdíjak esetében a tervezett tízszázalékos csökkentést elsősorban a szolgáltatói struktúra átalakításával érnék el, a kisebb víziközmű-szolgáltatók egységes rendszerbe kapcsolásával.

A hulladékgazdálkodásról szólva megjegyezte, az eltérő szemetelési szokások miatt indokolt lehet, hogy egyes helyeken a ténylegesen elvitt hulladékmennyiség után számlázzanak a szolgáltatók.

A fideszes Németh Szilárd azt mondta, elsőként a PB-gáz-palackok és a tartályos gáz díja csökkenhet, amellyel kapcsolatban hatósági ár bevezetését mérlegelik. Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára a számlaegyszerűsítés fontosságát hangsúlyozta.

csatorna rezsi víz munkacsoport rezsicsökkentés díj
Kapcsolódó cikkek