Közélet

Tíz új Junior Prima díjazott

Átadták az idei Junior Prima zeneművészeti díjakat.

A Junior Prima Díj társalapítója az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. képviseletében Baji Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója méltatta a fiatal tehetségeket Budapesten, a felújított Zeneakadémián.

A magyar zenei élet kiválóságaiból álló szakértő zsűri hatodik alkalommal választotta ki a harminc év alatti fiatalok köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. Az idén is tizen nyerhették el a rangos elismerést a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal zeneművészek közül.

Junior Prima díjban és az ezzel járó kétmillió forintban részesült az Angelica Leánykar, Bencze Csaba harsonaművész, Kohán István klarinétművész, Lebhardt Dániel zongoraművész, Nyári László hegedűművész, Solti Árpád zeneszerző, Szabó Ildikó gordonkaművész, Tálas Áron jazz zongoraművész, Tóka Ágoston orgonaművész és Tóth Balázs trombitaművész. 

„Egy sikeres, eredményes, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportnak, amely a fiatal magyar tehetségekhez hasonlóan nemzetközi ismertséggel bír, erkölcsi kötelessége, hogy lehetőségeihez mérten visszaadjon a társadalomnak,” mondta köszöntőjében Baji Csaba, a társalapító MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A zsűri olyan hiteles és elismert szaktekintélyekből, a magyar komolyzenei élet kiválóságaiból áll, mint Batta András, az egységes komolyzenei koncepció kialakításáért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztos, a zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Devich János Liszt-díjas, érdemes gordonkaművész, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, az Egyetem jazz tanszékének vezetője, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-, Prima és Junior Prima Díjas zongoraművész, Baráti Kristóf Junior Prima Díjas hegedűművész, valamint Jakobi László gordonkaművész, az MVM Koncertek hangversenyrendezője.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategóriát 2008-ban alapították az MVM Zrt. együttműködésével.

MVM junior prima
Kapcsolódó cikkek