Közélet

Újabb merénylet Oroszországban

Az orosz vizsgálóbizottság szóvivője szerint terrorista cselekmények következménye volt az a tegnapi és ma reggeli robbantás, amelyek Volgográdban történtek.

A mai újabb robbantás következtében, amely egy trolibuszban történt a reggeli csúcsidőben, 10 utas életét vesztette és több mint húsz utas megsebesült. A robbanóanyagot a trolibusz belsejében rejtették el.

Tegnap, a volgográdi központi pályaudvaron végrehajtott robbantásnak 17 halottja és több mint 40 sebesültje volt.

A biztonsági intézkedéseket megszigorították szerte Oroszországban a vasútállomásokon és a repülőtereken - jelenti a BBC News moszkvai tudósítója. A brit tévé szerint az utóbbi években számtalan támadás történt Oroszországban az Észak-Kaukázusban bekövetkezett iszlám felkelés miatt, és a támadások azt jelezhetik, hogy a robbantások tervezőinek nem kell közvetlenül Szocsit, a közelgő téli olimpia színhelyét megcélozniuk azért, hogy nemzetközi figyelmet vonjanak magukra. Erre a célra bármely orosz város megfelel - tette hozzá a brit tudósító.

Közben a RIA Novosztyi azt jelentette, hogy hétfőn, az észak-kaukázusi Kabargyino-Balkaria köztársaságban egy orosz rendőrségi akció során megöltek három militánst. Az akcióban két orosz rendőr megsebesült.  

 

Oroszország Volgográd
Kapcsolódó cikkek