Közélet

Egymilliárdból épülhet a Vasas új stadionja

A kormány által jóváhagyott program értelmében a Vasas SC egymilliárd forintot fordíthat új labdarúgó-stadion építésére.

Az angyalföldi klub tájékoztatása szerint az új létesítmény pontos befogadóképessége "még nyitott kérdés", de jelen állás szerint körülbelül 3000-3200 néző fér majd el benne. A két kapu mögötti rész az első ütemben üresen marad, hogy később igény szerint, további forrásokból bővíteni lehessen a nézőteret.

A klubtól kapott információ szerint a jogerős építési engedély birtokában még az idei év második felében kiírhatják a közbeszerzést, a kivitelezés ezt követően a csapat programjától is függ.

Markovits László, a Vasas SC elnöke elmondta, az egymilliárd forintot a magyar állam és az MLSZ előírásait betartva a lehető leghatékonyabban szeretnék felhasználni. A beruházás fontos célja, hogy olyan kiszolgálóegységeket építsenek, amelyek a családok számára is vonzó programmá tehetik a mérkőzéslátogatást. A sportvezető kifejtette az előkészítő munka szoros együttműködésben zajlik Vági Mártonnal, a magyar szövetség főtitkárával, illetve Vígh László kormánybiztossal.

A Vasas jelenleg 9. helyen áll az NB II-ben, legutóbbi hazai meccsükön ingyen belépéssel 1500 néző volt kint.

sport Vasas
Kapcsolódó cikkek