Közélet

Maláj gép: egy adótorony befogta a másodpilóta telefonját

A CNN legfrissebb információi szerint az eltűnt maláj gép másodpilótájának telefonja működött az eltűnés idején és fel is jelentkezett egy maláj adótoronyra. Azonban nincs arra vonatkozó adat, hogy a másodpilóta telefonálni is akart volna.

Ez egy új kapaszkodót jelenthet az utasszállító kutatóinak, hiszen a malajziai Penangban található adótorony körülbelül 250 mérföldre van a gép utoljára leadott jelétől. A CNN hozzáteszi, a mobil és az adótorony csatlakozása azt jelenti, hogy a gép olyan alacsonyan szállt, hogy a torony képes volt befogni a mobiltelefon jelét.

David Soucie biztonsági elemző azt közölte, a légitársaságok egyik alapvető szabálya, hogy a repülőn tartózkodó személyzetnek a telefonja mindig kikapcsolt állapotban legyen, ahogy az utasoknak is.

Mindeközben tovább folytatják a kutatást a Bluefin-21 nevű robottal, amit abban az esetben kamerával felszerelve küldenek vissza, ha bármilyen jelet észlel az óceán mélyéről. Azonban a robot még nem talált az eltűnt maláj géphez fűzhető adatokat.

eltűnt gép Maláj gép adótorony másodpilóta telefon utasszállító
Kapcsolódó cikkek