Közélet

Budapestre látogat az új szlovák államfő

Június 16-án Andrej Kiska új szlovák államfő Budapestre látogat, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke meghívására. Kiska annak az ünnepségnek a kapcsán látogat Budapestre, amelyet a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából rendeznek meg – közölte a sajtóval Elena Bianchi, az elnöki hivatal sajtóosztályáról.

Június 16-án Andrej Kiska új  szlovák államfő Budapestre látogat, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke meghívására. Kiska annak az ünnepségnek a kapcsán látogat Budapestre, amelyet a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából rendeznek meg – közölte a sajtóval Elena Bianchi, az elnöki hivatal sajtóosztályáról.

A Paraméter beszámolója szerint a látogatás annak a tervezett vizitsorozatnak a része, amelyet a visegrádi négyek közt szerveznek, és amelynek keretében Németország elnökével is találkoznak az államfők. A találkozók lényege az összetartozás és azon történelmi események hangsúlyozása, amelyek Közép-Európa nemzeteit a demokratikus rendszer kialakításához vezették.

A rendezvény résztvevői az 1956-os magyar forradalom áldozatai előtt is tisztelegnek, majd a Terror Háza múzeumának kiállításán is részt vesznek, ahol a huszadik század diktatúráit mutatják be. A V4-ek államfői és Németország elnöke munkaebéden is részt vesznek. Az új államfő személyétől többen is a  magyar-szlovák kapcsolatok javulását várják.

A. E.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek