Közélet

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a CÖF a kitiltási ügyben

Ismeretlen tettes ellen megtette feljelentését a Civil Összefogás Fórum, amiért nem jelentették az Egyesült Államok által elrendelt beutazási tilalommal összefüggő, a tudomásukra jutott korrupciós bűncselekményt - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány az MTI-vel.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője tegnap beszélt arról, hogy a magyar törvények szerint nemcsak a korrupció büntetendő, hanem az is, ha valaki elmulasztja bejelenteni a tudomására jutott korrupciós cselekményt. Az amerikaiak ezt nem tették meg a kitiltási ügyben - hangsúlyozta a szóvivő.

Erre reagálva André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője - Twitter-üzenetében azt írta: , hogy a Bécsi Egyezmény "mindig hasznos olvasmány diplomáciatörténeti szempontból", valamint a nemzetközi kapcsolatok alapjainak ismeretéhez is.

A CÖF-CÖKA pénteki közleményében kiemelte: ismeretlen tettes ellen tették meg a feljelentést, ezért - mint fogalmaztak - "számunkra érthetetlen, miért helyezi az ügyvivő úr saját magát a célkeresztbe, és miért vonul rögtön diplomáciai védettsége sánca mögé".

Az MTI megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, valamint a Központi Nyomozó Főügyészséget, és mindkét helyen arról tájékoztatták, hogy péntek délelőtt még nem érkezett meg a feljelentés.

kitiltás cöf korrupció
Kapcsolódó cikkek