Közélet

65 ember halt meg a nepáli utórengésben

Legalább 65 halottja van az újabb földrengésnek Nepál és India határán. A keddi mozgás erőssége 7,3 volt; ez jóval elmaradt az április 25-i, a nepáli fővárost, Katmandut is megrázó 7,9-es rengéstől, ami több mint nyolcezer ember életét követelte - számol be ma reggeli cikkében az index.hu.

A tegnapi, Katmandutól 76 kilométerre pusztító földrengésben tizenheten az indiai oldalon haltak meg, Biharban és Uttar Pradesben.

Ma folytatják a kutatásokat a romok alatt rekedt lehetséges túlélők után. Az idő azért is sürgeti a kutatókat, mert újabb rengéseket is érzékeltek a térségben, szerda reggel egy 6,3-as erősségűt is - írja az index.hu.

Egy amerikai tengerészgyalogsági helikopter után is kutatnak, amely tegnap tűnt el Csarikot település közelében, hat amerikai és két nepáli katonával –tudatta az MTI. A rádión hallani lehetett, hogy üzemanyag-problémáról beszéltek, mielőtt a kapcsolat megszakadt. A kutatást a gép után szerdán felújították. A BBC szerint lehet bízni abban, hogy a helikopter sikeres kényszerleszállást hajtott végre csak megszakadt a kapcsolat.

Csarikot települést az április 25-i és a legutóbbi rengés is elérte. Az emberek inkább a szabadban töltik az éjszakát, tartva az újabb rengésektől.

földrengés Nepál utórengés halálos áldozat
Kapcsolódó cikkek