Közélet

Változtatnak a hullámvasúton

Bár a belső vizsgálat szerint a múlt szombaton utasokkal, de fékező nélkül elindult hullámvasút biztonságos, több intézkedést is elrendelt a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő többet - közölte a Magyar Nemzettel Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője.

Közlése szerint az egyik legfontosabb változtatás az lesz, hogy a jövőben parkolófékkel rögzített, forgalomból átmenetileg kivont szerelvény csak akkor tartózkodhat az állomás fővágányán, ha a peronon egyetlen utas sincsen - adta hírül mai számában a Magyar Nemzet.

Továbbá a parkolásnál használt fékrendszert úgy alakítják át, hogy az állomáson álló szerelvényt teljes terhelés mellett is képes legyen megtartani.

A vizsgálat egyébként megállapította, hogy május 23-án a hullámvasútra néhány utas a figyelmeztetés ellenére szállt fel, és a parkolófék nem bírta a terhelést. A szóvivő leszögezte: ez természetesen nem jelenti azt, hogy a tiltás ellenére felszálló utasok lennének a hibásak.

A peronra az utasokat beengedő munkatárs későn észlelte a helyzetet, és bár megkísérelte, nem tudta a bekapcsolt parkolófék ellenére kigördülő szerelvényt megállítani, és a vészleállítót idejében beüzemelni.

Fővárosi Állat- és Növénykert hullámvasút baleset Hanga Zoltán
Kapcsolódó cikkek