Közélet

Ajánlatot tett a CP Holdings a Danubius Hotels részvényeire

A CP Holdings benyújtotta felügyeleti jóváhagyásra a Danubius Hotels Nyrt. részvényeire tett önkéntes nyilvános vételi ajánlatának dokumentumait. A Danubius Hotels Nyrt. részvénye 5555 Forinton zárt hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.

Az egyesült királyságbeli CP Holdings Ltd. a mai napon benyújtotta jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) a Danubius Hotels Nyrt. (Danubius Hotels, a Társaság) összes törzsrészvényére vonatkozó önkéntes nyilvános vételi ajánlatának („Ajánlat”) dokumentumait. Az Ajánlatot az MNB-nek még jóvá kell hagynia.

Az Ajánlati ár részvényenként 8.000 Forint, ami jelentős, 47,97 százalékos és 49,99 százalékos felárat jelent az elmúlt 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest, továbbá 14,96 százalékkal magasabb a Társaság 2014. december 31-i egy részvényre jutó saját tőkéjének konszolidált könyv szerinti értékénél. Jelenleg a Danubius Hotels részvényeinek 80,33 százaléka van a CP Holdings és a vele összehangoltan eljáró személyek tulajdonában, ami 84,14 százalékos befolyást jelent a Társaságban. A Danubius Hotels Nyrt. részvénye 5555 Forinton zárt hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.

Amennyiben a CP Holdings-nak sikerül 90 százalékos befolyást szerezni a Társaságban, akkor élni kíván törvényben biztosított vételi jogával, és kivezeti a Danubius Hotels-t a Budapesti Értéktőzsdéről. A CP Holdings megállapodást kötött az Aberdeen Asset Management-tel arról, hogy az Ajánlat keretében az ajánlati áron megvásárolja az Aberdeen Asset Management által kezelt alapok tulajdonában lévő részvényeket. Jelenleg a Társaság részvényeinek 3,02 százaléka van az Aberdeen Asset Management globális intézményi befektetőcég tulajdonában, amely már régóta a Danubius Hotels részvényese.

„Meggyőződésünk, hogy az ajánlati ár méltányos és megfelelően tükrözi a Danubius Hotels vállalatértékét. Az Ajánlat kiváló lehetőséget kínál a Danubius Hotels részvényeseinek arra, hogy realizálják befektetésük értékét” – jelentette ki Mark Hennebry, a CP Holdings szálloda üzletágának igazgatója. „A tranzakció lezárulta után is folytatni szeretnénk jelenlegi üzleti stratégiánkat, és egyben maradéktalanul elkötelezettek vagyunk mind az eszközök, mind a munkaerő megtartásában, valamint a magyar piac és a régió iránt.”

CP Holdings Danubius Hotels Nyrt.
Kapcsolódó cikkek