Közélet

Germanwings: megkezdték az áldozatok hazaszállítását

Megkezdődött a márciusban, Franciaországban lezuhant Germanwings-gép halottainak hazaszállítására szervezett misszió. Az első repülőgépet negyvennégy koporsóval a fedélzetén indították útnak hétfőn este Németországba – közölték a hatóságok.

Az emberi maradványokat a német légitársaság anyavállalata, a Lufthansa szállítja Düsseldorfba a dél-franciaországi Marignane-ból egy Boeing MD-11-es típusú tehergéppel.

Német áldozatok családtagjai az előző héten tiltakozó levelet írtak a Lufthansának, miután a társaság bejelentette, hogy fennakadások voltak a halotti bizonyítványok kiállításakor, ezért késve fogják megkezdeni a holttestek hazaszállítását. A művelet végül az eredetileg tervezett dátummal indult.

A Lufthansa tájékoztatása szerint a többi áldozatot a következő hetekben szállítják haza.

A Germanwings német diszkont légitársaság Barcelona–Düsseldorf-útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe a fedélzeten 150 emberrel március 24-én hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. A gép két fekete dobozának adatai alapján a másodpilóta bezárkózott a pilótafülkébe, és szándékosan idézte elő a katasztrófát. Az áldozatok csaknem fele német volt, a többiek más országokból, köztük Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Argentínából és Ausztráliából származtak.

Germanwings katasztrófa halott hazaszállítás
Kapcsolódó cikkek