Közélet

Októberre elkészül a Nyugati tér - Képek

Október elején átadják a felújított Nyugati teret a fővárosban. Több lesz a fa, keskenyebb lesz az aluljáróba vezető lépcsősor, és még a forgóóra is megmarad. A teret kettévágó felüljáró azonban még vélhetően évtizedekig ott lesz.

Szeptember 12-én már tulajdonképpen végeztek a Nyugati tér felújításával, de a teret csak október elején adják majd át – tudta meg az Origo.

A műszaki átadás szeptember 23-án lesz, ha ekkor felmerül valamilyen hiba, akkor azt még kijavítja a kivitelező, majd a hónap végén levonul a területről.

A főváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjának felújításából sokáig csak annyit érzékelhettek a budapestiek, hogy tavaly novemberben lebontották a lépcsőn található bódékat. Aztán sokáig semmi nem látszott, hogy történne.

Az Origo megtudta, azért kellett a bódékat elsőként eltüntetni, hogy a területet azonnal át lehessen majd adni a kivitelezőnek.

A felújítási tervek ugyanis ekkor már megvoltak. Bár korábban több, a jelenleginél jóval nagyobb ívű rekonstrukciós terv is született, a mostani koncepció tavaly nyárra lett kész – ezt a Skála Metró áruház vezetősége rendelte meg a Város-Teampannon stúdiótól.

A cikk teljes egészében az Origo oldalán olvasható.

nyugati tér
Kapcsolódó cikkek