Közélet

Rendőrök a VDSZSZ-székháznál

Rendőrök érkeztek a Liga Szakszervezetek és tagszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) székházába - közölte szerdán több hírportál. A Liga Szakszervezetek honlapján tudatta: A VDSZSZ Szövetség és a VDSZSZ Szolidaritás ügyében indított nyomozás keretében érkeztek nyomozók a székházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy a BRFK "egy hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás keretében hajtott végre nyomozási cselekményeket".

Leszögezték: az üggyel kapcsolatban bővebb információt nem áll módukban adni; így az sem derült ki, hogy az ügynek van-e gyanúsítottja. A Blikk.hu azt írta: fegyveres rendőrök érkeztek reggel a székházhoz; jegyzőkönyvbe vették a dokumentumokat, amiket az irodákban találtak, és - információik szerint - a számítógépeket is átvizsgálták.

Az index.hu információi szerint a nyomozók a VDSZSZ és a Liga dokumentumaiért érkeztek a helyszínre. A portál is említ fegyveres rendőröket, arról nincs információjuk, hogy bárkit őrizetbe vettek volna. Felidézték: a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetében a nyár óta mennek a vizsgálatok a 25 év után leváltott elnök, Gaskó István állítólagos tisztázatlan, illetve gyanús költekezései miatt.

A Liga Szakszervezetek a szerdai rendőri intézkedéssel kapcsolatban azt írta: a VDSZSZ Szövetség és a Liga Szakszervezetek munkatársai és tisztségviselői mindenben együttműködtek a hatósággal.

VDSZSZ
Kapcsolódó cikkek