Közélet

Bernie Sanders javaslatára választották meg Clintont elnökjelöltnek

A demokraták jelöltállító gyűlésének második napján választották meg az elnökjelöltet, Hillary Clinton csütörtökön fogadhatja el hivatalosan a jelölést.

Hivatalosan is Hillary Clinton lett az amerikai demokraták elnökjelöltje. A nem hivatalos végeredmény szerint 2842-1865 arányban voltak többségben az őt támogató delegáltak a párt jelöltállító gyűlésén - végül hogy a pártegységet demonstrálják, ellenfele, Bernie Sanders javaslatára közfelkiáltással választották meg Clintont elnökjelöltnek. A volt külügyminiszter a jelölést csütörtök esti beszédében fogja elfogadni.

A jelöltállító gyűlés második napján Bill Clinton méltatta feleségét. A volt elnök dinamikus, felelősségteljes politikusként jellemezte Hillaryt, hangsúlyozva, hogy ő az, aki képes igazi változásokat hozni, és személyében a demokraták a lehető legjobb elnökjelöltet választották meg. "Született vezető" - mondta róla, és hozzátette, hogy "átkozottan jó" a lehetőségek felismerésében, a kockázatok csökkentésében és a változások megvalósításában.

Jimmy Carter, a másik élő demokrata volt elnök videón keresztül jelentkezett be, és így biztosította Hillary Clintont a támogatásáról.

Hillary Clinton bill clinton elnök jimmy carter választás USA Bernie Sanders
Kapcsolódó cikkek