Közélet

Terror Franciaországban, már legalább 84 halálos áldozat

A francia nemzeti ünnepen rendezett tűzijáték alatt hajtott egy férfi teherautóval a tömegbe Nizzában. A támadásnak legalább 84 áldozata van.

Legalább 84 halottja van már a nizzai merényletnek. A francia városban a július 14-i nemzeti ünnepen rendezett tűzijáték alatt hajtott a tömegbe egy teherautó. A francia belügyminisztérium a 84 halott mellett ötvennél is több sérültről tud. A Le Figaro azt írta: 18 ember állapota életveszélyes.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium egy magyar sérültről tud. A könnyebben sérült nő telefonon hívta fel a Székesfehérváron tartózkodó édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget.

A helíszíni tudósítások arról számoltak be, hogy a teherautó nagy sebességgel hajtott a tömegbe és mintegy két kilométeren át ment az emberek közt. A rendőrség ezután lőtte le a sofőrt. A TF1 tévé szerint akár százezres tömeg is lehetett kint a tűzijátékon.

Francois Hollande francia elnök terrorcselekménynek minősítette a támadást, egyben bejelentette, hogy még több rendőrt és katonát küldenek az utcákra.

Franciaország terror
Kapcsolódó cikkek