Közélet

Imádják a Szigetet a fiatalok

A Szigeten fesztiváloztak a legtöbben a 19-29 éves korosztályból, a fiatalok negyede járt már itt legalább egyszer. Látogatottság alapján a második helyen a Balaton Sound végzett, a harmadik pedig a Volt fesztivál lett.

A Strand fesztiválon a megkérdezettek 10 százaléka, míg a kapolcsi Művészetek Völgyében 8 százaléka bulizott már legalább egyszer. Utóbbinál volt a legmagasabb visszatérő látogatók aránya: minden második megkérdezett tér vissza rendszeresen – derült ki a K&H fiatalok jóléti indexének második negyedéves felméréséből.

A kutatás szerint a fesztiválok a férfiak, az aktív keresők és a budapestiek körében a legnépszerűbbek. A legtöbben 1-2 napot maradnak és átlagosan naponta 7-11 ezer forint költőpénzt tartanak szükségesnek a belépőjegy árán felül.

A megkérdezett fiatalok körében a vízparti nyaralások a legnépszerűbbek, a dobogó másik két fokán a kirándulás és túrázás, valamint a bulizás áll. A zenei fesztiválok a negyedik helyen végeztek, a fesztiválokat 21 százalék jelölte meg a vakáció színhelyéül - írják.

Sziget sound VOLT
Kapcsolódó cikkek