Közélet

A KEHOP források 90 százalékát már kiosztották

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-2020 közötti 869 milliárd forintos keretének mintegy kilencven százalékát már odaítélték, és eddig 812 milliárd forint támogatás elosztásáról született döntés.

Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő szerint a KEHOP további támogatási összegeit főként az energetikai ágon, azon belül is az otthon melege programban lehet majd elnyerni, a pályázatokat várhatón márciusban írják ki. Győr-Moson-Sopron megyében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban eddig mintegy 11 milliárd 250 millió forint forrást nyertek el a pályázók, Kapuváron és térségében pedig 3,6 milliárd forintot.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park 2021 végéig tartó, száz százalékos támogatottságú élőhely rekonstrukciós programja a Hanság ökológiai állapotának javítását, az ökológiai folyamatok nyomon követését és az infrastruktúra bővítését szolgálja. A beruházás a Dunántúl legjelentősebb természetvédelmi projektje - ismertette a képviselő. A tavaly októberben Lébényben bejelentett programról Fersch Attila, a nemzeti park osztályvezetője elmondta, hogy a gyakorlati munkákat várhatóan augusztusban-szeptemberben kezdik el, a szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van.

környezetvédelem KEHOP Megújuló energiaforrások vidékfejlesztés
Kapcsolódó cikkek