Közélet

Cáfolat: nem vonják vissza a lex Heinekent

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden egyaránt cáfolta, hogy a kormány visszavonná a lex Heineken törvényjavaslatot.

A törvényt előterjesztőként jegyző kormánytagok az atv.hu-nak nyilatkoztak az erről szóló sajtóhírre reagálva. Semjén Zsolt kérdésre válaszolva leszögezte: nincs semmilyen indok arra, hogy a javaslatot visszavonják, az ugyanis erkölcsileg, politikailag és jogilag is védhető és helyes. Lázár János szintén elképzelhetetlennek nevezte, hogy visszavonják a törvényjavaslatot.

"A Csíki sör megvédése alapvetően nemzeti ügy, nem gazdasági "- jelentette ki Semjén Zsolt. A kormányfő helyettese arra is emlékeztetett, hogy a javaslat nem a kormánytól, hanem a Hargita megyei önkormányzattól indult.  A kormány a székelység és Hargita megye mögött állását fejezte ki, amikor Borbély Csaba megkeresése után megfogalmazta javaslatát - közölte, hozzátéve: a lex Heineken nemzeti ügy, nem kormányügy.

Hasonlóan érvelt tegnap Lázár János is az Országgyűlésben. A Heineken-csoport stratégiai partnere a kormánynak, ezért a javaslat nem munkaadóként és adófizetőként támadja a céget, csak azt szeretné elérni, hogy a multinacionális cégek is tiszteletben tartsák a magyar nemzeti érdeket - fejtette ki a miniszter.

Heineken önkényuralmi jelképek kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek