Közélet

Nyomoznak a tavalyi érettségi feladatokat őrző céggel szemben

Az Oktatási Hivatal a minap tette közzé a tavaly kötött szerződéseinek listáját, amelyből kiderült, hogy a szervezet csaknem 8,5 millió forintért egy olyan társasággal őriztette a 2016-os érettségi feladatlapokat és azok javítási útmutatóit, amely ellen immár két éve nyomoznak a hatóságok - írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi Zrt.-vel szemben költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ügyészség felügyelete mellett. Az eljárás határidejét legutóbb június 8-ig hosszabbította meg a - írja a Magyar Nemzet.
 
A takarítással is foglalkozó társaság tavaly például a Budapesti Temetkezési Intézet 255 millió forintos megbízása mellett a MÁV Zrt. 60 millió forintos és a Szépművészeti Múzeum 95 millió forintos megbízását is elnyerte.

A T.O.M Controll 2001 Zrt. nettó árbevétele 2011 óta minden évben kétmilliárd forint felett volt, 2014-ben pedig ennél is jobb eredményt értek el, ugyanis több mint 3 milliárd fölé emelkedett ez az összeg. Így a mérleg szerinti eredményük a 2013-as közel 40 millió forinthoz képest több mint 60 millióra emelkedett - írja a Magyar Nemzet.

NAV oktatási hivatal érettségi MÁV oh
Kapcsolódó cikkek