Közélet

Letartóztattak egy 22 éves férfit a manchesteri merénylet miatt

A brit rendőrség Twitterén közzétett információk szerint letartóztattak egy 22 éves férfit, akinek köze lehetett a Manchesterben elkövetett robbantásos merénylethez.

A brit rendőrség Twitterén közzzétett információk szerint letartóztattak egy 22 éves férfit, akinek köze lehetett a Manchesterben elkövetett robbantásos merénylethez. Korábban Theresa May brit kormányfő is kijelentette, hogy tudják, ki állhat a merénylet megtervezése mögött. A brit kormányfő közölte: továbbra is a második legmagasabb terrorkészültségi szint érvényes Nagy-Britanniában, de a belső elhárítás – MI5 – kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (JTAC), amelynek hatáskörébe tartozik a javaslattétel a készültségi szint módosítására, folyamatosan tanulmányozza a helyzetet.

A rendőrség nyilvánosságra hozta az első áldozat személyazonosságát is: a 18 éves Georgina Callander a Runshaw College diákja volt.

Amint arról beszámoltunk, legalább 22 halálos áldozata és 59 sérültje van annak a robbantásnak, amelyet a Manchester Arena bejárati csarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő telt házas koncertjének végén követtek el hétfő este. A brit rendőrség szerint terrortámadás történt, egy férfi volt a robbantó, aki szintén életét vesztette, miután működésbe hozta a házi készítésű robbanószerkezetet. A támadást az Iszlám Állam vállalata magára. A jelenlegi információk szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a támadásnak.

Egy perces csenddel emlékeznek az áldozatokra

 

Egy perces csenddel emlékeznek meg kedd délután a 70. cannes-i fesztiválon a manchesteri robbantás áldozataira, amelyben eddig 22-en vesztették életüket – jelentette be Thierry Frémaux művészeti igazgató. „Szeretném kifejezni szolidaritásomat Manchester városával, meg kell mutatni, hogy nem hagyjuk magunkat és hogy az élet folytatódik. Délután 3 órakor ott fogunk állni a (fesztiválpalota) lépcsőjének tetején, hogy egyperces csenddel emlékezzünk” – mondta az igazgató.

 

manchesteri merénylet
Kapcsolódó cikkek