Közélet

Trump lányának is megérte Szaúd-Arábiába utazni

Százmillió dolláros adománnyal térhet haza Ivanka Trump: az általa támogatott alapítvány részére arab üzletemberek és a szaúdi királyi család tagjai dobták össze a gigantikus összeget.

Megérte Ivanka Trumpnak, hogy elkísérte az édesapját Rijádba a hétvégén. Miután Donald Trump egy több százmilliárd dolláros üzlettel a zsebében távozott, arab befektetők a lányát is elbűvölték egy százmillió dolláros csekkel. Ivanka Trump egy, a Világbank által alapított jótékonysági alapítvány részére gyűjt adományokat, amelyből a szervezet világszerte a legszegényebb térségekben induló női vállalkozókat segíti. Ivanka Trump éppen abból az országból hozott el ennek az alapítványnak százmillió dollárt, ahol a nők nem vezethetnek autót és a nyilvánosság előtt csak tetőtől-talpig érő csadorban mutatkozhatnak.

Az elnök lánya egyébként megejtő tiszteletlenséget mutatott a nőket leginkább elnyomó országában: fejkendő nélkül vett részt a királyi palotában rendezett hivatalos eseményeken is. Talán éppen ezért a hétvégén az arab világban a közösségi oldalakon igazi sztár lett Ivanka Trump: a Google adatai szerint a „Bint Trump” hashtag (Trump lánya) lett a legnépszerűbb keresési kifejezés.

Ivanka mellett egyébként más női politikusok is kitettek magukért: többek között Angela Merkel is támogatásokat gyűjtött a Világbank alapjához. Ezeknek az adományoknak (is) köszönhetően a héten a G20-csúcstalálkozón a Világbank várhatóan bejelenti a női vállalkozókat támogató alap elindulását, méghozzá egymilliárd dolláros keretösszeggel.

alapítvány jótékonyság Ivanka Trump
Kapcsolódó cikkek