Közélet

Még mindig az ázsiai nagyvárosok dominálnak

Tíz helyből összesen ötöt foglalnak el ázsiai városok a Mercer megélhetési költségeket vizsgáló listája szerint.

Hongkong már csak a második legdrágább város a világon a külföldiek számára a Mercer megélhetési költségeket vizsgáló listája szerint. Az első helyre Angola fővárosa, Luanda lépett, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén az idén Tokió áll.

Az ázsiai városok dominanciája az előző évekhez hasonlóan fennmaradt, a top 10-ben öt helyet foglalnak el.

A ranglista harmadik helyén Tokió áll
Forrás: AFP

„A kulcsfontosságú ázsiai pénzügyi központok, mint például Hongkong és Szingapúr, továbbra is vonzzák a fiatal tehetségeket, a legjobb választásnak tűnnek a letelepedéshez” – idézte a Bloomberg Mario Ferrarót, a Mercer ázsiai, közel-keleti és afrikai térségének vezetőjét.

Az idei mozgásokat elsősorban a devizaárfolyamok változása okozta a Bloomberg által idézett vizsgálat megállapításai szerint: a legtöbb kínai metropolisz helyezése romlott például a jüan gyengülésével összefüggésben, míg a japán célpontok az erősebb jen és az importált fogyasztási cikkek árnövekedése miatt feljebb kerültek a sorban.

Az 5 kontinens 400 városát 200 paraméter alapján vizsgáló felmérés szerint a legolcsóbb város Tunisz, előtte Kirgizisztán fővárosa, Biskek, majd Szkopje (Macedónia) áll.

tokio legdrágább városok ranglista
Kapcsolódó cikkek