Közélet

Komoly útravalót kaphatnak a magyar diákok

Ismét meghirdették az Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázatait, aminek célja a hátrányos helyzetű fiatalok ösztönzése arra, hogy elvégezzék a középiskolát és érettségit szerezzenek.

Már lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű, köztük a roma diákok iskolai előmenetelét segítő Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázataira - jelentette be Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus az eseményen ismertette a középiskola elvégzését, valamint az érettségi megszerzését támogató, ösztönző kiírások részleteit is, amelyekre szeptember 15-éig lehet jelentkezni.

Czibere közölte azt is: az Út a középiskolába kiírásra 7. és 8. osztályos, míg az Út az érettségihez pályázatra középiskolás fiatalok jelentkezhetnek, ha megfelelnek a feltételeknek. Az államtitkár elmondta, az Útravaló ösztöndíjprogram két, most meghirdetett pályázatára 1,6 milliárd forintos uniós forrás áll rendelkezésre, ebből összesen csaknem 9-10 ezer diák kaphat 7-14 ezer, illetve 8-15 ezer forintos havi támogatást 10 hónapig.

Czibere Károly végül arról beszélt, a befogadó iskolák mellett szükség van ösztönző támogatásokra, amelyek javítják a tanulási eredményességet és csökkentik az iskolai lemorzsolódást.

támogatás Útravaló Czibere Károly diákok iskola ösztönzés hátrányos helyzet
Kapcsolódó cikkek