Közélet

Észak-Magyarországon is zárul a gázkonvektoros pályázat

Az észak-magyarországi régióból csütörtök 10 óráig lehet pályázni gázkonvektorcserére, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Ötezernél is több pályázat érkezett eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgázüzemű gázkonvektorok energia megtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra.

Az észak-magyarországi régióból a pályázatokat ma 10 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. A pályázatbenyújtás a közép-dunántúli régióval zárul, ahol a gázkonvektor készülékek cseréjéhez 2017. szeptember 29-én, reggel 8 órától lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A 2014 szeptemberében indult, jelenleg közel 30 milliárd forint keretösszeggel rendelkező programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

gázkonvektorcsere Észak-Magyarország Otthon Melege Program
Kapcsolódó cikkek