Közélet

Konyhafőnökök hada az Élysée-palotában

A példa nélküli sztárséftalálkozót annak aprópóján rendezték meg, hogy elkezdődött a Bocuse d’Or franciaországi válogatója.

Csaknem kétszáz Michelin-csillagos konyhafőnököt fogadott az Élysée-palotában a francia elnök a múlt héten, a példa nélküli sztárséftalálkozót annak aprópóján rendezték meg, hogy elkezdődött a Bocuse d’Or franciaországi válogatója. A világ egyik legrangosabb szakácsversenyével kapcsolatos eseményen négy világhírű séf, Guy Savoy, Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic és Dominique Crenn kreált rangjához méltó menüt, benne articsókalevest fekete szarvasgombával és erjesztett ananásszal vagy osztrigát fagyasztott lestyánhabon.

Emmanuel Macron szerint egy jó menü sikerre segítheti a politikai tárgyalásokat is. Mint elmondta, más állam- és kormányfőket fogadva hangsúlyt helyez arra, hogy bemutassa partnereinek a francia konyhaművészetet, és ezt el is várják tőle. „Nálunk az étkezés államügy” – tette hozzá. Macron egyébként célul tűzte ki, hogy 2020-ban szerte a nagyvilágban már tízezer étterem vegyen részt a francia gasztronómia világünnepén, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű programon, amely 2015-ben indult.

Macron találkozó séfek
Kapcsolódó cikkek