Közélet

Milliárdokat szán az állam az iskolák hangszer cseréjére

Hárommilliárd forintot szán a kormány a magyar iskolák hangszerállományának megújítására – írja szerdai számában a Magyar Idők.

A Magyar Idők felidézi, hogy a kormányzat támogatásáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere számolt be a mindennapos éneklésről rendezett szeptemberi konferencián Budapesten. A tárcavezető akkor elmondta, hogy csaknem hatvan új iskolai kórus alakulhat meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával. Az erre a célra 100 millió forintos kerettel kiírt pályázat a meglévő kórusok közül több mint 220-at támogat. A pályázat célja az iskolai énektanulás kultúrájának megerősítése.

Forrás: AFP

A lap kiemeli, hogy a kormány döntése értelmében a Kodály-program részeként az idén mind az 59 tankerületi központban egyenként két-két darab akusztikus pianínót szereznek be, összesen 118 millió forint értékben.

A zenei nevelés hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez, az esztétikai-művészeti tudatossághoz, és jobb terhelhetőséget, kitartó munkát eredményez – indokolta a lapnak a tárca a zenei nevelés fontosságát.

támogatás hangszer csere
Kapcsolódó cikkek