Közélet

Baleset történt a jakartai tőzsde épületében

Leszakadt hétfőn egy födém a jakartai tőzsde egyik épületében, legalább 28-an megsérültek – jelentették hírügynökségek tisztségviselők és helyi tévék beszámolói alapján.

A jakartai két toronyházból áll, az egyik torony első emeletén egy galéria omlott le. A baleset miatt kaotikus körülmények között kiürítették az épületet. A helyi Metro tévé felvétele szerint az előcsarnok tele volt törmelékkel, és látszott, amint a bennlévőknek segítenek kimenekülni az utcára. Másokat kívül, a gyepen vagy a lépcsőn fekve lehetett látni, a sérülteken ideiglenesen próbálta ellátni az intézmény személyzete. Egy időre lezárták az épületet, a környéken hatalmas forgalmi dugó alakult ki. A helyszínre mintegy száz rendőrt vezényeltek.

A jakartai tőzsde alkalmazottjai az eset után
Forrás: Adek Berry/AFP

A sérültek egy részét hordágyon vitte el több tucatnyi mentőautó. Öt kórházba összesen 77 embert szállítottak, legtöbbjük végtagtörést szenvedett.

A jakartai rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a baleset idején több száz diák tett látogatást a tőzsde épületében. Később az országos rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a sérültek többsége a tőzsdére látogató diák.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a födémomlást, de a hatóságok kizárták, hogy terrortámadás történt volna.

Az intézmény vezetője az AP szerint később azt mondta: a tőzsde újra megnyílt, kereskedési rendszerét nem érintette a baleset. A tőzsdén dolgozók közül senki nem sérült meg.

baleset tőzsde Jakarta
Kapcsolódó cikkek