Közélet

Kibővítették az UNICEF budapesti központját

Átadták az UNICEF budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát pénteken Budapesten. A jelenlegi bővítés eredményeként a Wesselényi utcai központban már 380-an dolgoznak. Az új feladatok révén pedig a budapesti központ évente csaknem 1000 nemzetközi tisztviselő szakmai továbbképzését fogja biztosítani és 29 szakmai konferenciának ad majd otthont.

Átadták az ENSZ Gyermek Alap (UNICEF) budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát pénteken Budapesten.

Az átadási ünnepségen Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kiemelte, hogy az UNICEF szolgáltató központ bővítéséhez nyújtott támogatással Magyarország hozzájárulhat a szervezet hatékonyságának további növeléséhez.

Az államtitkár kifejtette, hogy Magyarország mindig örömmel fogadta, ha több évtizedes ENSZ-tagsága során az ENSZ valamelyik szervezete Magyarországot választotta új irodája, központja helyszínének.

Magyarország teljes mértékben elismeri az UNICEF munkáját, amelyet a gyermekek jóllétének javítására, jogaik védelmére végez – jelentette ki Mikola István.

Forrás: AFP/Angelika Warmuth/dpa

Mark Beatty, a budapesti szolgáltató központ igazgatója kiemelte, hogy a 2015-ben megnyitott központ nagy mértékben hozzájárult az UNICEF hatékonyságának növeléséhez és költségeinek csökkentéséhez. Mint mondta,

a szervezet hálás a Magyarország által az elmúlt években nyújtott támogatásért és azért a kiváló együttműködésért, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával alakítottak ki

A gyermekek érdekeiért, helyzetük javításáért és jogaik védelméért tevékenykedő világszervezet 2015. szeptember 11-én nyitotta meg globális szolgáltató központját Budapesten a hatékonyság javítása és a költségek csökkentése érdekében a kulcsfontosságú pénzügyi és humán erőforrással kapcsolatos ügyintézés központosításával.

A további racionalizálási tervekkel összhangban a UNICEF 2017 februárjában a szolgáltató központ tevékenységi körének bővítéséről döntött, így már szakmai továbbképzéséket és konferenciákat is szerveznek Budapesten a szervezet munkatársainak.

Az UNICEF globális szolgáltató központ felállításával a Nemzetközi Gyermekalap jelentős költségmegtakarítást ért el a 2015-ös létrehozás óta. A jelenlegi bővítés eredményeként a Wesselényi utcai központban már 380-an dolgoznak. Az új feladatok révén évente csaknem 1000 nemzetközi tisztviselő szakmai továbbképzését fogja biztosítani és 29 szakmai konferenciának ad majd otthont a budapesti központ.

 

Budapest Mikola István UNICEF ENSZ Gyermek Alap
Kapcsolódó cikkek