Közélet

A legjobbaknak kínál karrierlehetőséget az amerikai ügyvédi iroda

Karrierlehetőséggel és nemzetközi szakmai képzéssel jutalmazza a legtehetségesebb hazai joghallgatókat a Baker McKenzie. A The New Lawyer Challenge indulói kipróbálhatják, milyen kihívások elé állítja az innováció a jogászokat, és miként tudnak ezekkel sikerrel szembenézni – derül ki az amerikai ügyvédi iroda közleményéből.

A világgazdaságban zajló komplex folyamatok és felgyorsult digitalizációs trendek és az innováció a jogász szakmát is állandó változásra késztetik – áll a Baker McKenzie felhívásában.

A negyedik ipari forradalom által előidézett piaci átalakulás következményeként a szakértőknek sok esetben olyan jogi kérdésekben kell állást foglalniuk, amelyekben még nem létezik megfelelő szabályozás. Az átalakult ügyféligények kiszolgálása újfajta megközelítést és szakembereket igényel.

A Baker McKenzie felhívása a jogászok legújabb generációjának ad lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjenek, miként lehet lépést tartani a rohamosan fejlődő világgal. A pályázatra a magyar joghallgatók 2018. február 12-től jelentkezhetnek.

Forrás: AFP

A Baker – The New Lawyer Challenge keretében aktuális jogi problémákat kell megoldaniuk a jelentkezőknek. A feladatok kidolgozása során a pályázók megtapasztalhatják, miként támogatja a technológia fejlődése a jogászok munkáját. A szakmai ismereteken felül logikájukra és kreativitásukra is szükségük lesz a hallgatóknak, hogy sikerrel vegyék az akadályokat. Egy online feleletválasztós teszt, valamint az innovációt érintő jogeset feldolgozását követően a legkiválóbb jelentkezők szakmai beszélgetésen vesznek részt a Baker McKenzie budapesti irodájában.

A döntőbe jutó pályázókra értékes nyeremények, valamint karrierlehetőség vár. A győztes joghallgató háromnapos, városnézéssel egybekötött szakmai programon vehet részt a Baker McKenzie amszterdami irodájában.

A magyarországi iroda a tehetséggondozás és a megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében évek óta egy hathetes saját, valamint egy nemzetközi gyakornoki programot is működtet. A programokban évről évre a nemzetközi és európai jog iránt érdeklődő fiatal jogászok vesznek részt.

 

The New Lawyer Challenge pályázattal az ügyvédi iroda szeretné a hallgatókat felkészíteni azokra a jogi feladatokra, helyzetekre, amelyekkel az egyetemről kilépve akár már első megbízatásukon találkozhatnak.

negyedik ipari forradalom The New Lawyer Challenge Hegymegi-Barakonyi Zoltán innováció Baker & McKenzie ügyvédi iroda
Kapcsolódó cikkek