Közélet

Theresa May: elfogadhatatlan az ír határra tett EU-javaslat

A brit miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte az ír határra tett EU-javaslatot Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével tartott tárgyalásán.

Theresa May brit miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte az Európai Tanács elnökével tartott csütörtöki londoni megbeszélésén az Európai Bizottság előző nap ismertetett jogi tervezetét a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről, mivel az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti határellenőrzésre vonatkozó javaslat London megítélése szerint aláásná az Egyesült Királyság integritását.

Theresa May brit miniszterelnök fogadja Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2018. március 1-jén
Forrás: MTI/AP/Frank Augstein

May, aki a Downing Streeten fogadta Donald Tuskot, szóvivőjének tájékoztatása szerint közölte az uniós állam- és kormányfők alkotta testület vezetőjével azt is, hogy ő és Leo Varadkar ír miniszterelnök egyaránt az Egyesült Királyság és az EU közötti általános új kapcsolatrendszer kialakításának részeként kíván megoldást találni a határellenőrzés kérdésére.

Theresa May Brexit Donald Tusk Írország
Kapcsolódó cikkek