BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer gyerek táborozna idén

Már több mint hétezren jelentkeztek a tavaly elindított Vándortábor programra, amelynek keretében a diákok gyalogos, kerékpáros és vízi túrákon vehetnek részt – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A közleményben azt írták, a magyar kormány támogatásával létrejött program keretén belül az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás tanulók 14 erdei, vízi és kerékpáros útvonalon fedezhetik fel az ország legszebb erdőit, mezőit, folyóit és hegységeit.

A kerékpáros és vízi vándortáborokban biztosítják a gyerekeknek a megfelelő bicikliket, hajókat és a túrázáshoz szükséges további felszereléseket is.

Forrás: MW

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a program elsődleges céljának azt tekinti, hogy a fiatalok a virtuális valóság helyett igazi kalandokat éljenek át.

Így 20-30 év múlva felnőttként is túrázva, biciklizve, kenuzva adhatják tovább gyermekeiknek a természet, a hazai tájak szeretetét – fűzte hozzá az NFM.

A tárca úgy fogalmazott, a táborok többet adnak egyszerű túrázásoknál, élményorientáltan egészítik ki az iskolai földrajz, történelem és biológia órákon megtanultakat a hazai épített örökség, a természeti kincsek és a múzeumok világának bemutatásával. Hangsúlyozták, a szervezők – az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – mindent megtesznek azért, hogy a táborozóknak igazi élményben legyen részük.

A program első éve az útvonalak bejárásával, a táborhelyek kiépítésével telt. A nyári táborok vezetői a felkészítő képzésre jelentkező 1400 pedagógus közül kerülnek ki.

A maximális létszámmal zajló képzést elvégző tanárok a táboroztatásért külön díjazásban részesülnek – ismertették.

A 320 vándortáborra május 31-ig vagy a turnusok beteltéig a vandortabor.hu honlapon lehet jelentkezni. A diákok és tanáraik kedvezményes áron, 21 ezer forintért teljes körű ellátásban részesülnek – tették hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.