Közélet

Drágábbak lesznek az idei nyári táborok

Elvesztette régi csillogását a Balaton, a gyerekek ma már inkább napközis táborokba járnak – derül ki a Táborfigyelő adataiból.

A legtöbben informatikai és programozó táborokat keresnek, de a katonai és military táborok népszerűsége is rekordokat dönt az idén. Emellett igencsak népszerűek az idegen nyelvi táborok, amelyet a sport- és kalandtáborok, valamint a képességfejlesztő táborok követnek.

Forrás: MW

Már nem a Balaton a legtrendibb

A taborfigyelo.hu közleménye szerint a mai gyermekeknek pörgős, élménygazdag és programdús táborokra van szüksége, aminek a strandolás csak egy szelete lehet. Emiatt megszűnt az a fókusz és koncentráció, ami a táborok földrajzi elhelyezkedését elsősorban a Balaton, vagy a Velencei-tó köré összpontosította. Az idei esztendőre országosan bárhol lehet kiváló vakációs lehetőségeket találni, viszont Veszprém, Bács-Kiskun és Pest megyék valamelyest kiemelkednek a sorból, ezen helyszíneken táboroznak 2018-ban a legtöbben.

Inkább a napközis táborok dominálnak

Idén a táborozó gyerekek száma rekordot dönt majd, több mint 200 ezren fogják a vakáció legalább egy hetét gyermektáborban tölteni. A növekedés mind a két tábortípust érinti, de valamelyest nagyobb mértékben a napközis táborokat. Ennek következtében megfordult az elmúlt évek trendje, és idén először többen nyaralnak napközis táborban, mint ottalvósban.

A gyerekek elsősorban a július hónap heteit töltik táborban, de sokan már a szünidő kezdetén is táboroznak. Az augusztus sokaknál a családi nyaralások időszaka, így ekkor a táborozó gyerekek száma valamelyest csökken.

Emelkednek az árak

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a táborárakban minimális növekedés várható nyárra,

egy ottalvós tábor átlagosan 46 ezer forintba kerül majd, míg egy napközis tábor esetében 30 ezer forintos költséggel számolhatnak a szülők.

A szórás mindkét tábortípus esetében hatalmas a díjakat tekintve.

A Táborfigyelőn elérhető táborok közül a legolcsóbb ottalvós tábor 8 220 forintba kerül, míg a legdrágábbért 259 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek. A napközis táborok esetében ugyanez az intervallum 15 ezer és 84 900 forint között mozog.

Nem árt a büdzsére is figyelni

A gyerekek élvezik az önállóságot, hogy kapnak egy kis költőpénzt, amit maguk oszthatnak be. A szülőknek ekkor érdemes az új, mindennapi pénzügyi élethelyzetekre is felkészíteni a pénzhez jutó gyereket.

 

boom gyerekek árak tábor taborfigyelo.hu
Kapcsolódó cikkek