Közélet

Több mint harminc pénzügyőrt fizethettek le rendszeresen Röszkén

Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

Kihallgatott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 32 pénzügyőrt, akik a gyanú szerint 2017 októberétől rendszeresen pénzt fogadott el a Magyarország területéről Röszkénél kilépő külföldi állampolgároktól

A főügyészség a közleményben azt írta, a pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartoztak, a korrupciót összehangoltan követték el. A gyanúsítottak közül egy ember vezető beosztású.

Fotó: Határfigyelők Facebook-csoport

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a KNYF kedden és szerdán a Terrorelhárítási Központ és több megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével

számos helyszínen házkutatást tartott, és jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglalt le

– olvasható a közleményben.

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

NAV Röszke Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupció
Kapcsolódó cikkek