Közélet

Texasi lövöldözés: többen meghaltak, az elkövetőket elfogták

Sajtóinformációk szerint legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt a pénteki lövöldözés a texasi Santa Fé városka középiskolájában - jelentette a CBS televízió. Egyes jelentések a lövöldözést ketten követték el, őket a rendőrség őrizetbe vette.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc óra körül tört ki. Az elkövető állítólag az iskola egyik diákja volt, ezt azonban nem erősítették volt.

A Santa Fében lévő iskolát az eset után rendőrautók vették körül, továbbá mentőautók, köztük rohamkocsik. Két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett és megkezdődött a sebesültek elszállítása.

https://www.youtube.com/watch?v=QgyH2H8Q9cQ

Douglas Hudson megyei seriff az áldozatokról szóló információt megerősítette, hozzátéve, hogy a halálos áldozatok és a sebesültek száma még mindig nem végleges, a helyzet feltárása változatlanul tart.

Egyes sajtójelentések szerint nem egy, hanem két diákot vettek őrizetbe, a gyanú szerint ők lövöldöztek.

Donald Trump elnök a Fehér Házból élőben közvetített rövid üzenetében sajnálkozását fejezte ki, azt hangoztatva, hogy „túl sok a lövöldözés” az amerikai iskolákban, leszögezte, hogy a kormány minden tőle telhetőt megtesz ezek megfékezésére.

A 13 ezer lelket számláló Santa Fé mintegy 50 kilométernyire Houstontól délkeletre fekszik.

középiskola Amerika lövöldözés
Kapcsolódó cikkek