Közélet

Robert De Niro az összes étterméből kitiltotta Donald Trumpot

Robert De Niro új hotelt nyitott a spanyolországi Marbellán. Eddig sem rejtette véka alá ellenvéleményét Trumpéval szemben, de most úgy döntött, hogy semmilyen körülmények között nem akar vele találkozni.

Robert De Niro a Nobu étterem- és szállodalánc alapítója és társtulajdonosa egy új spanyolországi hotel megnyitóján azt mondta, mindenkit nagyon szívesen lát, azonban Donald Trump amerikai elnök mindegyik helyről ki van tiltva – írja a Daily Mail.

A lap újságírója megkérdezte a többszörös Oscar-díjas színészt, hogy ki lenne álmai vendége, amire De Niro azt válaszolta, biztosan soha nem engedné be az éttermeibe az amerikai elnököt. A újság megszólaltatta a marbellai Nobu séfjét is, aki ironizálva azt válaszolta, ha egyszer bejönne Trump, akkor valószinüleg szusit csinálna belőle.

Fotó: AFP / JORGE GUERRERO

De Niro azt is lenyilatkozta, hogy

ha esetleg meglátja, hogy Trump betéved arra a helyre, ahol éppen ő eszik, akkor fogja magát és kisétál, mert nem hajlandó vele egy helyiségben lenni.

A színész korábban is élesen támadta Trumpot. Még a választások előtt, 2016-ben osztott meg egy videót, amelyben azt taglalta:

pofán vágná Trumpot, aki „egy idióta, egy nemzeti katasztrófa, szégyen az országra”.

Az első Nobu éttermet 1994-ben nyitották meg az Egyesült Államokban, majd a hozzá kapcsolódó hotellánc pedig 2009 óta fogad vendégeket. Az étterem gondolatát közösen Nobu Matsuhisa mesterséffel találták ki. A most 25 éve működő sikeres vállalkozás apropóján megnyitottak további három hotelt az angliai Shoreditch-ben, a spanyol Marbellában és Ibizia szigetén.

Magyarországon 2006-ban nyitották meg a budapesti Kempinski Hotelben az első Nobu éttermet, amelyben társtulajdonosként Andrew G. Vajna is megjelent.

 

 

Nobu Robert De Niro Donald Trump
Kapcsolódó cikkek