Közélet

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a kiégett raktárban

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a levegőben a XIII. kerületi, Frangepán utcai, szerdán történt raktártűz után - tájékoztatott a katasztrófavédelem, amely továbbra is dolgozik a helyszínen.

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki közleményében azt írta, a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók szerdán négy órán keresztül oltották a tüzet: százhuszonhárom tűzoltó harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval dolgozott.

Forrás: VG

Munkájukat a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette.

A tűz miatt – mint írták – több száz méter magas füstoszlop alakult ki, amely a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt. Az emberek biztonsága érdekében a fővárosi mobil labor végig a helyszínen volt, a szakemberek több ponton végeztek méréseket, és vizsgálták az egészségre káros anyagok jelenlétét a levegőben.

A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki

– emelték ki, hozzátéve: így további lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az utómunkálatok jelenleg is tartanak, a tűzoltók felügyelik az épületet, és az időről időre keletkező izzásokat eloltják.

LAKOSSÁG raktártűz károsanyag mérés
Kapcsolódó cikkek