károsanyag

Így változott a légszennyezettség a fűtési szezon közepén

A fővárosban továbbra is kifogásolt a levegő minősége.
2022.01.17 Olvasási idő:

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a kiégett raktárban

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a levegőben a XIII. kerületi, Frangepán utcai, szerdán történt raktártűz után.
2018.06.14 Olvasási idő:

Atomreaktorokkal csökkentenék szén-dioxid-kibocsátásukat a lengyelek

A lengyeleknek legalább három atomreaktor blokkra lesz szüksége ahhoz, hogy eleget tudjon tenni a készülő uniós szén-dioxid-kibocsátás csökkentésnek.
2017.09.06 Olvasási idő:

Tovább gyűrűzik a dízelbotrány: most a Fiat-Chryslert gyanúsítják

A Volkswagen után most az olasz-amerikai Fiat-Chryslert is azzal vádolja az amerikai környezetvédelmi hivatal, hogy rejtett szoftver beépítésével meghamisította a károsanyag-kibocsátási értékeket - írja a Reuters pénteken.
2017.01.13 Olvasási idő:

Íme, Európa legzöldebb autómárkái

Portugália vívta ki magának a 2010-es újautó eladások alapján Európa "leg-üzemanyagtudatosabb" országa címet, ahol az értékesített újautók összes széndioxid kibocsátása a kontinensen a legalacsonyabb.
2011.03.30 Olvasási idő:

A biodízel szennyezőbb, mint a benzin?

Az Európai Unió hivatalos számításai szerint húsz éves távlatban a biodízel használata magasabb károsanyag-kibocsájtással járhat, mint a benziné.
2010.09.21 Olvasási idő:

Bezöldült a Škoda

Greenline jelzéssel hozza forgalomba a Škoda Auto minden olyan modelljét, amelyek erős, ám csökkentett összlökettérfogatú, turbófeltöltésű motorjaikkal, valamint a hajtásláncaikon illetve karosszériáikon végzett különböző módosításaik eredményeképpen különösen gazdaságosan bánnak az üzemanyaggal. E speciális kivitelek károsanyag-kibocsátása is jóval kedvezőbben alakul.
2009.09.25 Olvasási idő: